enfi

KIIREETÖN TALVIVIIKKO POSIOLLA

 

Ota aikaa itsellesi. Tule rauhoittumaan Naali Lodgeen, Lapin valkeuden keskelle, aitojen asioiden äärelle. Kansallispuistossa husky-valjakon kyydissä kiitäen, lappilaisesta fine diningista nauttien tai Riisitunturin taianomaisessa tykkypuumetsässä lumikenkäillessä arjen kiireet ja stressi unohtuvat. Päivän aktiviteeteista palaudutaan majatalon takkatulen äärellä, rantasaunan löylyissä ja ravintola Tapion maittavasta ruuasta nauttien. Majoitus tapahtuu kahden hengen huoneissa modernia mökkitunnelmaa huokuvassa majatalossa. Meillä Naali Lodgessa vähemmän on enemmän. Ohjattuja aktiviteetteja toteutetaan kolmena päivänä viikossa ja loppuaika on varattu rentoutumiseen ja luonnon rauhasta nauttimiseen. Aktiviteetit  toteutetaan aina asiantuntevan oppaan johdolla noin 8 hengen pienryhmissä. Tärkeintä on sinun viihtymisesi ja räätälöimme ohjelmamme osallistujien toiveiden sekä olosuhteiden mukaan. Kaikki oppaamme ovat kokeneita eränkävijöitä, joten halutessasi voit viettää vaikka koko päivän lumikengillä vaeltaen tai keskittyä enemmän rentoutumiseen saunan löylyissä tai takkatulen loisteessa. Isäntäpariskunta pitää huolta viihtymisestänne koko viikon ajan ja neuvoo tarvittaessa.

Vaativien sääolosuhteiden ja päivien intensiivisyyden, mutta myös rauhallisen rytmin vuoksi toivotamme tervetulleiksi lapset 12-vuotiaista ylöspäin.

Vierailusi on ”all inclusive”, eli kattaa majoituksen, ohjelmat, kaikki ruokailut, joista vastaa Naali Lodgen tiloissa toimiva Ravintola Tapio. Alla kuvattua ohjelmaa voidaan räätälöidä tarpeenne mukaan, joten älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli teillä on tarve esimerkiksi hieman lyhyempään vierailuun. Opastus tapahtuu pääosin englanniksi tai ranskaksi.

All-inclusive-oleskelu/henkilö
perustuu hintaan 2 hengen huoneessa
 (ei sisällä lentoja)

1 350,00€

PÄIVÄ 1 – SAAPUMINEN NAALI LODGEEN

Saapuminen Naali Lodgeen ja majoittuminen. Kuusamon lentokentältä on järjestetty kuljetus Naali Lodgeen ja matkaa Naali Lodgeen noin tunti. Erikseen sovittaessa voimme noutaa teidät myös esimerkiksi Rovaniemen juna-asemalta tai lentokentältä. Omilla kulkuneuvoilla tulijoiden on mahdollista saapua paikalle klo 12 alkaen. Illallinen tarjoillaan ravintola Tapiossa ja samalla isäntäpari toivottaa vieraat tervetulleiksi ja käydään läpi viikon ohjelma.  Aikaisemmin saapuvien on myös mahdollista tutustua lähiseutuihin omatoimisesti liukulumikengillä tai nauttia lodgen saunan löylyistä.

PÄIVÄ 2 – LIUKULUMIKENKÄVAELLUS RIISITUNTURILLA

Maittavan aamiaisen jälkeen pakkaamme varusteet ja suuntaamme yhdessä Riisitunturin kansallispuistoa kohti isäntämme Thierryn opastuksella. Päivän aikana vaellamme liukulumikengillä Riisitunturin kansallispuistossa taianomaisten tykkypuiden keskellä ja nautimme lumisen tunturin kauneudesta. Vaellettava matka on noin 4 km. Retken lomassa nautimme lounaan ja lämmintä juomaa luonnon helmassa tulistelupaikalla Riisitunturin autiotuvan läheisyydessä.

PÄIVÄ 3 – RENTOUTUMISTA RANTASAUNAN LÖYLYISSÄ JA ILLALLINEN RAVINTOLA TAPIOSSA

Naalilodgen rantasauna lämpiää heti lounaan jälkeen koko päivän ja jokaiselle on varattu reilun pituinen saunavuoro puusaunan pehmeissä löylyissä. Voit myös tutusta päivän aikana lähimaastoihin patikoiden, liukulumikengillä tai fatbiken selästä. Aamiainen ja lounas nautitaan ravintola Tapiossa ja illallisella pääsemme nauttimaan viiden ruokalajin menun, joka ammentaa inspiraationsa Lapin luonnosta ja puhtaita paikallisia raaka-aineita hyödyntäen.

 

Optiona päivälle 3 – Päivä porotilalla (lisähinta 72€/henk.)

Valkean Peuran valtakunnassa pääsemme päivän ajaksi osaksi Lapin perinteikästä elinkeinoa aidossa ympäristössä. Tilallisten johdolla osallistumme poronhoitoon, saamme kuulla poroelinkeinon historiasta ja teemme rekiretken ajoporoilla lumisten metsien keskellä. Vierailun päätteeksi nautimme perinteisen lappilaisen keittolounaan tilan tunnelmallisessa kodassa.

PÄIVÄ 4 – HUSKYSAFARI JA KOIRIEN KOTIIN TUTUSTUMINEN

Aamiaisen jälkeen suuntaamme, erämään laidalle Jaksamoon Kota-Huskyn vastuulliselle rekikoiratilalle, jossa siperianhuskyvaljakot odottavat meitä lumiseen seikkailuun. Alkuperehdytyksen jälkeen hyppäämme jalaksille ja suuntaamme kahden hengen valjakoilla Riisitunturin kansallispuistoon, jossa ajamme 20km:n ”Karsikkopuun kierroksen”.  Reitin ainutlaatuisissa maisemissa tykky notkuu puissa ja tunturi kertoilee meille lumista tarinaansa. Puolivälissä matkaa vaihdamme ajovuoroa  ja auringon jo pikkuhiljaa laskiessa suuntaamme takaisin huskytilalle. Vauhdikkaan retken jälkeen nautimme kodassa kuumaa juomaa ja porovoileipiä. Pääset  myös lopuksi tutustumaan koirien kotiin ja sen 80 karvaiseen asukkiin, joista jokainen on oma persoonansa. Aikaa on tietysti varattu myös koirien paijaamiseen, rapsutteluun ja vaikka huskyselfieiden ottamiseen. Päivän ohjelmasta vastaa yhteistyökumppanimme Kota Husky.

PÄIVÄ 5 – VAPAATA OHJELMAA

Ohjatusta ohjelmasta vapaana päivänä voit tutustua itsenäisesti lähimaastoihin liukulumikengillä tai fatbikella. Halutessasi voit myös käydä tutustumassa Posion nähtävyyksiin, kuten Pentikin kotimuseoon ja taidenäyttelyihin tai arktiseen keramiikkakeskukseen. Vauhdin huumaa kaipaavat voivat ottaa kohteekseen kirikeskuksen laskettelurinteet jossa on tarjolla myös moottorikelkkoja vuokrattaviksi. Aamiainen, lounas ja illallinen nautitaan tämänkin päivän aikana tuttuun tapaan ravintola Tapiossa.

 

Optiona päivälle 5 – Talvikalastusta paikallisen kalastajan kanssa  (lisähinta 130€/henk.)

Paikallisen kalastajan kanssa pääset talvisen Kitkajärven parhaille kala-apajille kokemaan hauki- ja madeverkkoja sekä narraamaan ahventa pilkkien. Kalastuksen jälkeen matkataan kalastajan kelkan vetämän reen kyydissä saarimökille, jossa päivän saaliista valmistetaan maittava ateria. Lähtöpaikka: Huutoniemi 1, Posio. Aktiviteetin toteuttaa yhteistyökumppanimme Posioutdoors. Kuljetus lähtöpaikalle tarvittaessa 15€/henk.

PÄIVÄ 6 – VAELLUS KOROUOMAAN

Korosuoman kanjoni on jääkauden muovaama, miljoonia vuosia vanha luonnonmuodostelma, jonka pohjalla virtaa Korojoki. Talvella Korouoman rotkolaaksoon muodostuvat jylhät jääputoukset, joita saavumme ihastelemaan läpi lumikengillä oppaan johdolla. Vaellamme monipuolisessa maastossa luonnontilaisista ikimetsistä nauttien. Saatammepa kohdata myös metsän eläimiä ja niiden jälkien reitin varrella. Lounas nautitaan luonnon rauhassa laavulla tulistellen.

PÄIVÄ 7 – KOTIMATKA ALKAA

Viikon viimeisen Ravintola Tapion valmistavan maittavan aamiaisen jälkeen suuntaamme takaisin kohti kotia tai seuraavia seikkailuita.